...

Krachttraining tips

Krachttraining Tips

Krachttraining is een van de beste dingen die je kunt doen voor je gezondheid. Het is zowel voor je lichaam goed en voor je mind.  Wanneer je aan krachttraining gaat doen is het goed om je eerst te verdiepen in deze sport of te starten om met iemand samen te trainen die er al veel verstand van heeft.

Vooral bij de uitvoering van compound oefeningen zoals de squat en deadlift kun je het beste in het begin iemand mee laten kijken of je de oefening goed uitvoert. Wanneer je deze jezelf verkeerd aanleert wordt de kans op blessures groter en is het bovendien lastiger om af te leren.

Ook filmpjes kijken op YouTube kan helpen om meer inzicht te krijgen over hoe je goed een oefening uitvoert.

 

Waarom krachttraining?

Het is aangetoond dat regelmatig bewegen je gezondheid aanzienlijk verbeterd.
De belangrijkste voordelen van bewegen en krachttraining zijn een gezond lichaamsgewicht bereiken en behouden. Onderzoek heeft ook aangetoond dat bewegen je humeur en slaap verbeterd.

Krachttraining is onder andere goed voor:

  • Flexibiliteit verhogen
  • Sterkere pezen en botten
  • Je slaapt beter
  • Goed voor hersenen en geheugen
  • Je gaat veroudering tegen
  • Je krijgt een betere houding

 

Tips

 

Maak een plan

Wanneer je aan krachttraining doet is het belangrijk om een realistisch plan te hebben om je doel te kunnen bereiken. Laat je eventueel adviseren door een professional.
Wanneer je traint met een schema en een voedingsschema zul je het snelste resultaat bereiken.
Tussendoor foto’s maken kan handig zijn om je progressie te meten. Vaak kun je dit beter in de spiegel zien dan op een weegschaal omdat je gewicht ook toe kan nemen door je zwaardere spieren.

 

Uitvoering oefeningen

Bij krachttraining is de uitvoering het meest belangrijk. Bij het juist uitvoeren van de oefening bereik je het beste resultaat en verklein je de kans op blessures. Vooral bij de compound oefeningen is dit heel belangrijk. Oefen met een lege stang voor de spiegel in de gym tot je de oefening perfect uitvoert. Laat eventueel iemand meekijken die er verstand van heeft. Wanneer je dit goed kan kun je starten met het trainen met gewicht op de stang.

Warming up en cooling down

Wanneer je zonder warming up aan de gewichten gaat hangen kan dit zorgen voor blessures en zelfs spierscheuringen. Bij een warming up bereid je jouw spieren voor op de belasting die gaat komen.
Bij de cooling down laat je jouw lichaam herstellen van de belasting. Hoe eerder je hersteld, hoe eerder je weer kunt starten met jouw volgende training.

Maaltijden rondom je training

Om optimaal te kunnen presteren tijdens je training is het belangrijk om de juiste voedingsmiddelen tot je te nemen. Eet voor je training zo weinig mogelijk vetten zodat je koolhydraten sneller worden verteerd. Ook een eiwitbron zoals biefstuk is aan te raden. Na je training is het belangrijk om een eiwitshake te nemen en bijvoorbeeld een banaan. Dit bevorderd je herstel.

Voldoende rust en slaap

Voldoende rust en slaap zijn belangrijk voor je algemeen welzijn, maar ook om spiermassa te kunnen opbouwen en het vetpercentage te verlagen. Door voldoende rust te nemen verlaag je je cortisol level en heeft je lichaam minder stress. Bij zware trainingen krijgt je lichaam een dosis stress te verwerken. Daarom is het belangrijk om je stressniveau te verlagen met rust en voldoende slaap en eventueel met voedingssupplementen.

 

Meer artikelen lezen van ons? Kijk dan hier op de blogpagina van onze website.

 

 

 

 

 

De waardering van www.realsupps.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 686 reviews.
Stuur bericht op whatsapp!