...

Je lever ontgiften met een Liverstack, waarom?

Ontgiften - Liverstack

 

Het ontgiften van je lever, ook wel leverdetox genoemd, is veelal iets wat onder alternatieve geneeswijze geschaald wordt. Toch is dit niet helemaal terecht. Je lever speelt een cruciale rol in het verwerken van gifstoffen en het verwerken van voedingsstoffen, waardoor het orgaan essentieel is voor de algehele gezondheid. 

Waarom zou je af en toe je lever ontgiften?

Verwijderen van gifstoffen: Je lever helpt bij het filteren van gifstoffen uit het bloed, waaronder medicijnen, alcohol, en andere schadelijke stoffen. Een leverontgifting wordt vaak gepromoot om het orgaan te ondersteunen bij het verwijderen van opgebouwde gifstoffen.

Verbetering van de leverfunctie: Door je lever te ontgiften, kan deze efficiënter en beter vetten, eiwitten en koolhydraten verwerken en omzetten. Dit verhoogt weer je metabolisme (stofwisseling).

Bevordering van de algehele gezondheid: Een gezonde lever ondersteunt niet alleen je spijsvertering, maar speelt ook een rol bij je immuunsysteem, je hormoonbalans, en je energieproductie. Door je lever te ontgiften of gezonde stoffen toe te dienen help jij je lever zich te ontdoen van ongunstige stoffen zodat deze beter zijn werk kan doen.

Voorkomen van leverziekten: Regelmatige blootstelling aan gifstoffen kan op de lange termijn leiden tot leverproblemen, waaronder leververvetting, hepatitis, en cirrose. Een leverontgifting wordt soms voorgesteld als een manier om het risico op dergelijke aandoeningen te verminderen.

Ondersteuning na blootstelling aan zware metalen of chemicaliën: Voor mensen die in omgevingen werken waar ze blootgesteld worden aan zware metalen of andere schadelijke chemicaliën, kan een leverontgifting raadzaam zijn om hun lichaam te helpen bij het verwerken en elimineren van deze stoffen.

Wat doet de RS Nutrition Liverstack?

De RS Nutrition Liverstack bevat een aantal stoffen die hun kracht tot uiting laten komen in de lever. Neem bijv. TUDCA dit is een galzuur dat van nature in kleine hoeveelheden in het menselijk lichaam voorkomt.

Het is een taurine-conjugaat van ursodeoxycholzuur (UDCA), een galzuur dat vaker wordt gebruikt voor de behandeling van bepaalde leveraandoeningen. De belangstelling voor TUDCA is de afgelopen jaren toegenomen vanwege zijn potentiële therapeutische eigenschappen, met name in de context van de gezondheid van de lever en het ontgifting van de lever.

Het belang van TUDCA bij het ontgiften van de lever.

Bescherming van levercellen: TUDCA speelt een cruciale rol in de bescherming van levercellen tegen schade. Het helpt bij het stabiliseren van celmembranen en kan apoptose (geprogrammeerde celdood) voorkomen, wat vaak voorkomt bij leveraandoeningen zoals cirrose, virale hepatitis en niet-alcoholische steatohepatitis (NASH).

Bevordering van galstroom: Een van de voornaamste functies van galzuren, waaronder TUDCA, is het bevorderen van de galstroom. Dit is essentieel voor de ontgifting van de lever, aangezien gal helpt bij het verwijderen van toxines en andere schadelijke stoffen uit het lichaam. TUDCA kan galwegobstructies verminderen en de galstroom verbeteren, wat cruciaal is voor de algehele gezondheid van de lever.

Vermindering van ontsteking en oxidatieve stress: TUDCA heeft ontstekingsremmende en antioxidatieve eigenschappen die kunnen bijdragen aan de bescherming van de lever. Ontsteking en oxidatieve stress zijn belangrijke factoren bij de progressie van leverziekten. Door deze processen te verminderen, kan TUDCA helpen bij het voorkomen of vertragen van leverbeschadiging.

Ondersteuning bij leverziekten: Studies hebben aangetoond dat TUDCA effectief kan zijn in de behandeling van bepaalde leveraandoeningen, zoals cholestatische leverziekten, waarbij de galstroom wordt belemmerd. TUDCA helpt de galstroom te verbeteren en kan de progressie van leverziekten vertragen.

Potentieel bij leverontgifting: Hoewel de lever een natuurlijk ontgiftingsorgaan is, kan de blootstelling aan bepaalde toxines of de accumulatie van vet de werking van de lever beïnvloeden. TUDCA kan de leverfunctie ondersteunen door de galstroom te verbeteren en de levercellen te beschermen, wat bijdraagt aan de efficiëntie van de leverontgifting.

Nog een mooie stof die aanwezig is in de RS Nutrition Liverstack is N-Acetylcysteïne. 

N-Acetylcysteïne (NAC) is een afgeleide van het aminozuur cysteïne en heeft krachtige antioxidatieve en ontgiftende eigenschappen. 

Het wordt in de geneeskunde gebruikt voor een verscheidenheid aan toepassingen, waaronder als tegengif bij paracetamolvergiftiging. NAC speelt een sleutelrol in de synthese van glutathion, een van de belangrijkste antioxidanten in het menselijk lichaam, wat het bijzonder waardevol maakt voor de ondersteuning van gezondheid, vitaliteit en ontgifting van de lever.

Het belang van NAC bij het ontgiften van de lever.

Verhoging van glutathionniveaus: Glutathion is cruciaal voor de ontgifting in de lever. Het neutraliseert vrije radicalen en (re)activeert andere antioxidanten, waardoor het de lever beschermt tegen schade door oxidatieve stress. NAC is een voorloper van glutathion en kan helpen de niveaus van dit essentiële antioxidant te verhogen, vooral in situaties van verhoogde oxidatieve stress of toxineblootstelling.

Bescherming tegen medicatie-geïnduceerde toxiciteit: NAC is bekend als een effectief tegengif voor paracetamolvergiftiging, de meest voorkomende oorzaak van acuut leverfalen in de westerse wereld. Het werkt door de lever te voorzien van de benodigde bouwstenen voor glutathionsynthese, wat helpt bij het afbreken van de giftige metabolieten van paracetamol.

Ontstekingsremmende eigenschappen: NAC kan ontstekingsreacties in de lever verminderen. Ontsteking is een belangrijke bijdrager aan de progressie van leverziekten, zoals hepatitis, fibrose en cirrose. Door ontsteking te verminderen, kan NAC helpen bij het beschermen tegen verdere leverschade.

Verbetering van insulinegevoeligheid: NAC heeft het potentieel om insulinegevoeligheid te verbeteren en oxidatieve stress te verminderen bij personen met niet-alcoholische vette leverziekte (NAFLD). NAFLD is een groeiend gezondheidsprobleem, en oxidatieve stress speelt een cruciale rol in de progressie ervan.

Ondersteuning bij chronische leverziekten: Er is enig bewijs dat NAC kan helpen bij de behandeling van chronische leveraandoeningen, zoals chronische hepatitis en cirrose, door het verbeteren van de leverfunctie en het verminderen van de behoefte aan ziekenhuisopname.

De waardering van www.realsupps.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 679 reviews.
Stuur bericht op whatsapp!