PROTEIN CHEESECAKE

Ik krijg instant cravings als ik een lekker, romige cheesecake zie. Helaas bevat een cheesecake heel veel suiker en boter. Wat me dus een enorm schuldgevoel geeft als ik niet kan weerstaan aan de verleiding. Met dit recept hoeft dit helemaal niet meer.

Ingrediënten ( 4 tot 6 personen)

Bodem

Vulling

  • 300 g Philadelphia Light
  • 300 g Magere kwark
  • 60 g IsoWhey Vanilla Biscuit
  • 8 gelatineblaadjes
  • Saus van blauwe bessen
  • 300g blauwe bessen
  • 1 gelatineblaadje
  • 5 g Stevia zoetstof

Een gezondere versie van cheesecake op basis van light roomkaas en magere kwark, die jou dagelijkse inname van proteïnes ondersteunt. De havervlokken in de bodem bevatten belangrijke vezels die het lichaam nodig heeft om de spijsvertering op punt te houden en hebben een hoge voedingswaarde die jou voorziet van de nodige energie. Amandelmeel is rijk aan hoogwaardige eiwitten, wat dus alleen maar voordelen heeft voor het herstel van de spieren. Als topping kan je er nog een saus van blauwe bessen aan toevoegen. Een saus boordevol vitamines, mineralen en antioxidanten. Er zijn maar weinig producten die zoveel antioxidanten bevatten als blauwe bessen. De belangrijkste antioxidanten in blauwe bessen onderdrukken ontstekingen en vertragen het verouderingsproces (flavonoïden). De anthocyaninen geven de bessen hun blauwe kleur en hebben een positieve invloed op de hart- en bloedvaten.

Deze cheesecake is dus niet zomaar een lekker dessertje. De calorieën zijn niet torenhoog zoals een normale cheesecake en je gezondheid wordt ondersteunt.

Bereiding

Bodem

  • Verwarm de oven voor op 160 graden
  • De havervlokken, het amandelmeel en de whey goed mengen.
  • Voeg de gesmolten kokosolie en het ei toe aan de droge ingrediënten en mix deze met een garde of keukenmachine tot alles goed gemengd is.
  • Spuit de springvorm in met coockingspray of gebruik een mooie uitgesneden cirkel bakpapier.
  • Verdeel het deeg over de bodem van de vorm en druk goed aan.
  • Plaats de springvorm in de oven en bak de bodem 15 à 20 min.

Vulling

  • Terwijl je wacht tot de bodem volledig afgekoeld is kan je de vulling bereiden.
  • Leg de gelatineblaadjes in een schaaltje met koud water.
  • Meng de Philadelphia met de magere kwark en de whey tot het een mooi egaal mengsel is. (met garde of keukenmachine).
  • Breng 100 ml water aan het koken.
  • Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze bij het kokend water. Haal de pan of pot van het vuur.
  • Blijf roeren tot alle gelatine opgelost is.
  • Voeg het gelatinemengsel bij de vulling en meng grondig.
  • Stort de vulling op de afgekoelde bodem in de springvorm.
  • Plaats minstens 3u in de koelkast zodat de cheesecake voldoende kan opstijven.
  • Indien je de saus van blauwe bessen wil toevoegen
  • Week het gelatineblaadje in een schaaltje met koud water.
  • Breng de blauwe bessen aan het koken.
  • Voeg 5gr Stevia zoetstof toe aan de blauwe bessen. Roer tot alle zoetstof opgelost is.
  • Knijp het gelatineblaadje goed uit.
  • Voeg het gelatineblaadje toe aan de blauwe bessen.
  • Laat verder koken op een matig vuur tot de gelatine opgelost is.
  • De saus van blauwe bessen laten afkoelen en daarna op de cheesecake in de springvorm gieten (nadat de cheesecake 20min heeft kunnen opstijven in de koelkast)
  • Plaats nu de volledige cheesecake minstens 3u in de koelkast voordat je ze aansnijdt en serveert.
Voedingswaarden (met topping blauwe bessen) Per 100g
Calorieën 158,55kcal
Vet 6,7gl
Koolhydraten 8,6g
Eiwitten 14,1g