Creatine voor spieropbouw

Creatine wordt geproduceerd door de lever, de nieren en de alvleesklier en het komt van nature voor in vlees en vis. Het zorgt voor energievoorziening in de spieren. Het bevordert de vervanging van ATP en levert een explosieve bijdrage aan je energie. Hierdoor ben je minder snel vermoeid.

Bijna alle creatinevoorraad in het lichaam wordt opgeslagen in de spiercellen en het heeft een positief effect op de type-2 spiervezels. Deze spiervezels hebben een hoge drempelwaarde en een snelle contractiesnelheid waar voornamelijk anaerobe energiebronnen voor worden gebruikt. Deze spiervezel heeft een krachtigere contractie maar kan dit minder lang volhouden dan een type-1 vezel welke weer beter is voor duursporten of lichte activiteiten.

Het bevat een combinatie van aminozuren en helpt de spierafbraak te verminderen en spieren te behouden. Bij het gebruik op langere termijn helpt het om meer oefeningen of herhalingen uit te voeren en zwaardere gewichten te tillen. Dit is een belangrijke factor in de spiergroei op langere termijn.

Creatine werkt ongeveer bij 70% van de mensen. Bij de overige 30% kan het zijn dat zij al genoeg creatine in hun spiervezels hebben zitten door het eten van voldoende vlees en vis.
Het is om deze reden ook extra voordelig voor vegetariërs en veganisten.

Het effect van creatine

Ook heeft het verschillende positieve effecten. Het grote deel van de gebruikers ondervinden de volgende effecten:

 • Meer kracht
 • Meerdere oefeningen en herhalingen
 • Meer spiermassa
 • Verhoging van de anaerobe drempel
 • Beter sprinten

Gezondheidseffecten

Bij de opbouw van creatine kun je vocht vasthouden waardoor je iets kan aankomen in gewicht. Ook kun je in het begin bij het gebruik  last krijgen van darmklachten. Daarom is het beter om voldoende te blijven drinken en het niet tegelijk in te nemen met cafeïne zoals koffie. Uit sommige onderzoeken blijkt ook dat de creatine minder goed wordt opgenomen als je het samen gebruikt met cafeïne.

Wanner je problemen hebt met je nieren kun je dit supplement niet gebruiken zonder toestemming van je arts.

Soms hoor je dat creatine valt onder de anabole steroïde, maar dat is een fabel. Het is een vrij verkrijgbaar supplement die op de lijst staat van goedgekeurde middelen. Het  komt van nature ook voor in voeding en je lichaam heeft het nodig.

Welke raden wij aan?

Quamtrax Pure Creatine is een supplement die is ontworpen om de prestaties te verbeteren voor allerlei soorten sport. Het wordt gebruikt door bodybuilders, hardlopers, fietsers en voor krachttraining. De voordelen:

 • Het zuiverste creatine Monohydraat
 • Ideaal om na je training te nemen
 • Ondersteunt krachtopbouw en spiergroei

Gebruik Quamtrax Pure Creatine 400 gram

Je kunt creatine opbouwen in het lichaam met twee methoden. De snelle en de langzame methode.
Voor de snelle periode zou je dagelijks 20 gram creatine binnen moeten krijgen. Dit is vergelijkbaar met 5 kilo vlees.

Voor de snelle methode:

 • De eerste 5 dagen 4 doses van 5 gram (1 scoop) bij het ontbijt, het middageten, het avondeten en voor het slapen gaan.
 • Op dag 6 neem je twee doses van 5 gram.
 • Vanaf dag 7 neem je ongeveer 2 tot 5 gram creatine per dag.

Voor de langzame methode:

 • Neem een maand lang elke dag een dosis van 5 gram (1 scoop) per dag in
 • Hierna ga je over in de onderhoudsfase en neem je ongeveer 2 tot 5 gram creatine per dag

Bij voorkeur op te lossen in water of suikerwater.

Er zijn geen nadelen bekend bij gebruik op lange termijn, maar fysiologen raden aan om na ongeveer twee maanden een pauze in te lassen van een aantal weken. Zij denken dat door de supplementen het lichaam misschien zelf niet meer in staat is om creatine aan te maken en te transporteren naar de spiervezels. Het inbouwen van deze pauzes zorgt ervoor dat dit niet kan gebeuren.
Wanneer je stopt met het innemen van creatine duurt het ongeveer vier weken voordat alle extra ingenomen creatine uit het lichaam is verdwenen.

 • De zuiverste creatine Monohydraat
 • Ideaal om na je training te nemen
 • Ondersteunt krachtopbouw en spiergroei