WAAROM ZOU JE PUMP CAPSULES GEBRUIKEN?

WAAROM ZOU JE PUMP CAPSULES GEBRUIKEN?

Hoe vervelend is het als je al weken bezig bent en je progressie stagneert? Dit veel voorkomende fenomeen is vaak makkelijker op te vangen dan je denkt. Er zijn ontzettend verschillende supplementen op de markt die jouw sportprestaties verbeteren en je voorzien van meer kracht en energie. In dit artikel lees je alle in’s en out’s over onze pump capsules. Wat de werking ervan is, maar ook vooral wat alle stoffen op zichzelf doen. 

Waarom pump capsules gebruiken?

Het verbetert de bloedtoevoer naar je spieren

De belangrijkste functie van een pump supplement is het verhogen van de stikstofoxideproductie in je lichaam, wat helpt om je bloedvaten te verwijden. Dit proces, bekend als vasodilatatie, verbetert de bloedtoevoer naar je werkende spieren tijdens je training, waardoor ze meer zuurstof, voedingsstoffen en hormonen ontvangen die essentieel zijn voor groei en herstel.

Het verhoogt de aanvoer van bloed

Een verhoogde bloedtoevoer naar je spieren draagt ​​bij aan de ‘pump’ ervaring, waarbij je spieren voller en groter lijken. Veel sporters zoeken deze sensatie actief, niet alleen voor het esthetische effect, maar ook omdat het gevoel van een pomp soms wordt geassocieerd met effectieve spierstimulatie en groei.

Het overtreft je prestaties

Door de verhoogde toevoer van bloed en voedingsstoffen kan je makkelijker je prestaties verbeteren. Dit kan zich uiten in meer kracht, uithoudingsvermogen en een verhoogd vermogen om tijdens je training intensieve inspanningen te leveren.

Het versnelt je herstelproces

Een betere bloedcirculatie helpt je ook om metabolische afvalstoffen, zoals lactaat, sneller af te voeren. Dit kan helpen om je hersteltijd na de training te verkorten en spierpijn te verminderen.

Het zorgt voor meer mentale focus en energie 

Hoewel dit niet de primaire functie is van pump supplements, bevatten sommige producten ook ingrediënten die zijn ontworpen om je mentale focus en energie te verhogen, wat kan bijdragen aan een effectievere trainingssessie.

Zo, nu weet je wat de mooie effecten van pump capsules zijn op jouw sportprestaties. Welke unieke werking iedere stof heeft die wij in onze The Real Pump Capsules hebben verwerkt. 

Inositol:

Inositol wordt gebruikt door sporters en fitnessfanaten om de bloedtoevoer naar de spieren te verbeteren en een ‘pumped’ gevoel tijdens de training te bevorderen. De integratie van inositol in The Real Pump Capsules kan worden toegeschreven aan verschillende mechanismen en potentiële voordelen die synergetisch werken om de trainingsprestaties en -resultaten te verbeteren. Hier zijn enkele redenen waarom inositol een waardevolle toevoeging is aan pump capsules:

Inositol, vooral in de vormen myo-inositol en D-chiro-inositol, speelt een cruciale rol bij het reguleren van de insulinefunctie. Door de insulinegevoeligheid te verbeteren, helpt inositol bij het efficiënter omzetten van glucose in energie. Voor sporters kan dit resulteren in verbeterde energiebeschikbaarheid en uithoudingsvermogen tijdens trainingen.

Hoewel inositol niet direct werkt als een vaatverwijder (vasodilatator) in de zin van het stimuleren van stikstofoxideproductie (zoals arginine of citrulline), kan het indirect bijdragen aan betere bloedcirculatie. Dit komt door zijn rol in het signaleringsproces van cellen en het beïnvloeden van de chemische boodschappers die betrokken zijn bij het verwijden van bloedvaten. Een betere bloedcirculatie draagt bij aan een effectievere voeding- en zuurstoflevering aan de spieren.

Inositol is betrokken bij de regeling van neurotransmitters zoals serotonine en dopamine, die belangrijk zijn voor mentale focus en het welzijn. Door de balans van neurotransmitters te ondersteunen, kunnen pump capsules met inositol bijdragen aan een verbeterde mentale focus en motivatie tijdens het sporten, wat essentieel is voor een productieve trainingssessie.

Stress, zowel fysiek door intensieve training als mentaal, kan het herstel beïnvloeden en tot vermoeidheid leiden. Inositol kan helpen bij het beheersen van stressniveaus, wat indirect de hersteltijden kan verbeteren en de algehele trainingservaring kan verbeteren.

Arginine:

Ook wel bekend als L-arginine, is een semi-essentieel aminozuur dat een centrale rol speelt in verschillende lichaamsprocessen, o.a. de synthese van eiwitten, de verwijdering van afvalstoffen uit het lichaam, en het functioneren van het immuunsysteem. Hoewel het lichaam arginine kan aanmaken, zijn de hoeveelheden soms niet toereikend, vooral tijdens perioden van snelle groei of ernstige stress, waardoor suppletie noodzakelijk kan worden. Dit aminozuur heeft bijzondere aandacht gekregen binnen de sport- en fitnesswereld vanwege zijn potentiële voordelen voor het verbeteren van sportprestaties, herstel en algehele gezondheid.

Een van de meest prominente functies van arginine is zijn vermogen om de productie van stikstofoxide (NO) in het lichaam te stimuleren. Stikstofoxide is een cruciale vasodilatator die helpt bij het ontspannen van de bloedvaten, waardoor de bloedstroom wordt verbeterd en de bloeddruk potentieel wordt verlaagd. Voor sporters betekent dit een verbeterde toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar werkende spieren, wat kan leiden tot verhoogde uithoudingsvermogen en prestaties, alsmede een meer opvallende ‘pump’ tijdens de training.

Arginine speelt een rol in de synthese van eiwitten, een proces dat essentieel is voor spiergroei en herstel. Door de verbeterde bloedstroom kunnen voedingsstoffen zoals aminozuren en creatine effectiever naar spiercellen worden getransporteerd, wat het herstel na de training ondersteunt en spiergroei bevordert. Bovendien draagt de verbeterde bloedcirculatie bij aan de afvoer van metabolische afvalproducten, zoals ammoniak, waardoor de hersteltijd wordt verminderd en vermoeidheid wordt uitgesteld.

Arginine is ook belangrijk voor het immuunsysteem. Het draagt bij aan de gezondheid en replicatie van lymfocyten, een type witte bloedcel dat een cruciale rol speelt in de immuunrespons. Voor atleten die zware trainingssessies ondergaan, kan ondersteuning van het immuunsysteem helpen bij het verminderen van het risico op ziekte en het handhaven van een consistent trainingsregime.

Interessant is dat arginine betrokken is bij de productie van verschillende hormonen, waaronder groeihormoon, insuline en glucagon. Hoewel de impact van arginine op de productie van groeihormoon onderwerp van debat blijft, suggereren sommige studies dat het aminozuur, vooral wanneer ingenomen in hoge doses voor het slapengaan, kan bijdragen aan een verhoogde secretie van groeihormoon, wat gunstig kan zijn voor herstel en spiergroei.

Silicaten:

Een groep mineralen die silicium en zuurstof bevatten, spelen een interessante en minder directe rol in de wereld van sport en fitness. In tegenstelling tot arginine of inositol, die directe biochemische rollen in het lichaam spelen, zijn de voordelen van silicaten voor sporters meer indirect en zijn ze voornamelijk gerelateerd aan hun fysieke en mentale welzijn, alsmede de duurzaamheid van sportuitrusting en -faciliteiten.

Een van de meest relevante effecten van silicaten voor atleten is hun bijdrage aan de gezondheid van botten en bindweefsel. Silicium, een element aanwezig in silicaten, is essentieel voor de groei en het onderhoud van botten, en het speelt een rol bij de vorming van collageen, een eiwit dat essentieel is voor de sterkte en elasticiteit van bindweefsel. Een adequate inname van silicium kan helpen de botdichtheid te verhogen en het risico op fracturen te verlagen, wat cruciaal is voor atleten die betrokken zijn bij sporten met een hoge impact of die een hoog risico op blessures hebben.

De rol van silicium bij de synthese van collageen en andere bindweefseleiwitten draagt ook bij aan de gezondheid van gewrichten en de algehele flexibiliteit. Dit kan vooral belangrijk zijn voor atleten die regelmatig stretchen of flexibiliteit vereisen in hun sport, evenals voor het verminderen van het risico op gewrichtsblessures.

Hoewel het onderzoek naar de ontstekingsremmende eigenschappen van silicaten beperkt is, suggereren sommige studies dat silicium een rol kan spelen bij het beheersen van ontsteking en het bevorderen van weefselherstel. Dit kan van belang zijn voor atleten, aangezien het herstellen van spier- en weefselbeschadiging essentieel is voor voortdurende prestatieverbeteringen en het verminderen van hersteltijd.

S7:

Is een gepatenteerd mengsel van zeven plantenextracten die in de sport- en fitnessindustrie steeds meer bekendheid krijgen, vooral in pre-workout supplementen en producten gericht op het verhogen van de ‘pump’ en het verbeteren van de sportprestaties. De exacte samenstelling van S7 varieert per fabrikant, maar het bevat typisch extracten van groene koffiebonen, groene thee, kurkuma, tart kersen, bosbessen, broccoli en boerenkool. Deze mix is ontworpen om de eigen productie van stikstofoxide (NO) in het lichaam te verhogen, zonder direct NO aan het lichaam toe te voegen op externe bronnen zoals nitraten.

Stikstofoxide speelt een cruciale rol bij vasodilatatie, het proces waarbij bloedvaten ontspannen en wijder worden. Dit bevordert een verhoogde bloedcirculatie, wat leidt tot betere zuurstof- en voedingsstoffenlevering aan de spieren tijdens inspanning. Door de eigen NO-productie van het lichaam te stimuleren, helpt S7 bij het verbeteren van de bloedstroom, wat essentieel is voor zowel de prestatie als het herstel van de spieren.

Hoewel S7 veelbelovende resultaten heeft getoond in sommige studies, is het belangrijk op te merken dat de onderzoeksomgeving nog steeds relatief beperkt is. De effectiviteit kan variëren afhankelijk van een reeks factoren, zoals de dosering, de fysieke conditie van de gebruiker en de specifieke samenstelling van het S7-product. Laat je dus altijd goed inlichten.

Het integreren van S7 in je voedingsplan kan een waardevolle aanvulling zijn op je trainingsroutine, maar het moet worden beschouwd als onderdeel van een goed gebalanceerd dieet en een consistent trainingsprogramma.

Terug naar blog