Proteïne Donuts

Proteïne Donuts

Deze proteïne donuts zijn een feest voor je smaakpapillen. Ze zijn gemaakt met instant havermout en ISO Whey. Havermout is één van de gezondste en lekkerste volkoren granen. Haver, haverzemelen en havermeel bevatten belangrijke vezels die gunstige effecten hebben op je cholesterolwaardes.

Het vezelgehalte verwijdert cholesterol uit het spijsverteringsstelsel, dit zorgt ervoor dat de cholesterol niet eindigt in de bloedbaan. Waardoor je LDL-cholesterol dus verlaagt en je HDL-cholesterol stabiel gehouden wordt. Havermout staat bekend als “krachtvoer”. De hoge concentratie langzame en complexe koolhydraten hebben een positieve invloed op je krachttraining.

Door de langzame vertering worden ze geleidelijk aan opgenomen in de bloedbaan en zorgen ze voor een langdurige energielevering. Havermout bevat dan ook nog eens een aantal belangrijke micronutriënten: Saponinen (bindt zich aan galzuur en cholesterol), Silicium, Magnesium, Ijzer, Vitamine K, Vitamine E, Vitamine B1,B2,B6 en B11.

ISO Whey is mijn favoriet om te gebruiken in mijn dagelijkse voeding en recepten. Want whey isolaat bevat veel minder koolhydraten, vet en lactose dan andere eiwitten. En het wordt sneller opgenomen door het lichaam dan whey concentraat.

Ingrediënten 6 donuts

Deeg:

  • 90g Instant Oatmeal (Quamtrax)
  • 30g ISO Whey Vanilla Cinnamon (Quamtrax)
  • ¼ theelepel zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels Peanut Butter (Quamtrax)
  • 1 ei
  • 50ml Caramel Kcal Syrop (Quamtrax)
  • 60ml magere melk

Toppings

Crunchy Chocolate

  • ½ theelepel gesmolten kokosolie
  • 50g pure chocolade (85% of meer)
  • 15g Protein Crunchy Dark & White Choco (Quamtrax)

Creamy Strawberry

  • 50g Philadelphia Light
  • 250g verse aardbeien
  • 4g steviazoetstof

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng alle droge ingrediënten in een kom (instant oatmeal, ISO Whey, bakpoeder, zout)
  • Mix het ei, caramel syrop, melk en de pindakaas in een blender.
  • Giet het beslag bij de droge ingrediënten en meng dit rustig met een garde tot je geen brokjes meer ziet.
  • Vet een donutbakvorm in met wat kokosolie.
  • Verdeel het beslag over de 6 donutvormpjes.
  • Plaats de bakvorm in het midden van de oven en bak gedurende 10 å 12 minuten op 180 graden.
  • Laat ze 10 minuten afkoelen en haal de donuts uit de bakvorm. Laat ze verder afkoelen op een bord terwijl je de toppings maakt.

Crunchy Chocolate

  • Smelt de pure chocolade en de halve theelepel kokosolie au bain-marie.
  • Leg de Protein Crunchy in een klein plat bordje.
  • Dip de donuts in de pure chocolade, laat ze wat afdruipen en dip ze daarna in de Protein Crunchy.
  • Plaats de donuts in de koelkast zodat de topping kan opstijven (minstens 1uur).

Creamy Strawberry

  • Snijd de verse aardbeien in kleine stukjes en kook ze samen met de stevia zoetstof tot je een mooie jam-structuur krijgt.
  • Haal deze van het vuur en plet de jam mooi fijn zodat er geen stukjes meer overblijven.
  • Zet de jam terug op een matig vuur en voeg de Philidelphia toe.
  • Roer dit goed tot je een egaal mengsel hebt.
  • Dip de donuts in het mengsel.
  • Plaats de donuts in de koelkast zodat de topping kan opstijven (minstens 1uur).
Voedingswaarde Crunchy Chocolate Per donut (55g)
Calorieën 132.85g
Vet 5.6g
Koolhydraten 13.34g
Eiwitten 9.06g

 

Voedingswaarde Creamy Strawberry Per donut (55g)
Calorieën 105.45g
Vet 3.05g
Koolhydraten 13.8g
Eiwitten 8.48g

Instagram: @_c.li.ne_

De waardering van www.realsupps.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 477 reviews.