...

Eiwrap met zalm, mango en komkommer

Deze wrap is echt mijn favoriete meal van de dag! Zo simpel en zo lekker. Hartig en zoet, de combinatie van zalm en mango gaan perfect samen. En het is niet alleen lekker want de wrap zit boordevol vitamines, mineralen, gezonde vetten en vooral eiwitten. Zalm bevat veel gezonde vetten. Sommige mensen denken dat je vet moet vermijden tijdens een dieet. Maar je lichaam heeft gezonde vetten nodig. Het is een belangrijke brandstof voor je lichaam. Vet zorgt ervoor dat vetoplosbare vitamines (Vitamine A,D,E ,K) in je lichaam opgenomen worden. Dit zijn vitamines die enkel terug te vinden zijn in het vet van voedingsmiddelen. Vetten bevatten ook essentiële vetzuren, deze kunnen net zoals de vetopblosbare vitamines enkel via voeding opgenomen worden. Vet is dus niet altijd slecht, als je maar de juiste keuze maakt en voor onverzadigde vetten kiest.

Mango is het ideale fruit om toe te voegen aan een koolhydraatarm gerecht. Deze fruitsoort bevat heel weinig calorieën, geen vet maar wel veel vitamines, mineralen en vezels. Dus een kleine portie mango bij je maaltijd of als tussendoortje heeft een positief effect op je gezondheid. Als je er maar niet te veel van eet want net zoals elke andere soort fruit bevat mango ook fructose (fruitsuiker). Fruitsuikers zijn natuurlijk wel gezonder dan geraffineerde suikers. Maar je lichaam zet fructose om in glucose waardoor je lichaam dus geen onderscheid maakt tussen beide. Wat het grote verschil maakt is dat fructose twee keer zo zoet is als glucose, waardoor je er veel minder van nodig hebt. Fructose wordt ook langzamer door je lichaam verwerkt, glucose wordt meteen opgenomen in je bloed.

Ingrediënten

Bereiding

  • Warm de pan op en gebruik wat kokosolie om de wrap (omelet) te bakken.
  • Meng de eiwitten, het ei en de melk met een garde.
  • Bak de wrap aan de onderkant op een matig vuur tot je ziet dat de bovenkant vast genoeg is om de wrap om te draaien. Laat dit nu nog 1 minuut doorbakken.
  • Laat de wrap afkoelen.
  • Besmeer de wrap met de Philadelphia, knip wat bieslook en strooi dit op de Philadelphia.
  • Beleg de wrap met komkommer, zalm en mango (in deze volgorde)
  • Voeg wat Quamtrax kcal sauce ( Honey Mustard) toe, deze gaat perfect samen met de smaken van de wrap.
  • Rol de wrap dicht en snijd indien gewenst in schijfjes.

 

Voedingswaarden Per wrap (213g)
Calorieën 211.6kcal
Vet 10.3g
Koolhydraten 5.5g
Eiwitten 23.7g

 

 

 

De waardering van www.realsupps.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 666 reviews.
Stuur bericht op whatsapp!